انتشار خبر برگزاری اولین نشست هماندیشی «ایران خلاق» با محوریت رویداد ایران خلاق در خبرگزاری برنا
به گزارش دبیرخانه رویداد «ایران خلاق»، اولین نشست هماندیشی «ایران خلاق» با محوریت رویداد ایران خلاق ، با حضور اساتید و پژوهشگران این حوزه برگزار شد.
به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا، در این نشست اساتید و پژوهشگران حوزه صنایع و فناوری های فرهنگی و خلاق؛ از جمله جناب آقای دکتر صالحی، سرکار خانم دکتر ابتهاج، جناب آقای دکتر مرادخانی، جناب آقای دکتر قیدرلو، جناب آقای دکتر حمزه پور، جناب آقای دکتر غلامپور و سرکار خانم دکتر زمانی به ترتیب به بحث و بررسی موضوع ارتقاء صنایع خلاق فرهنگی، به عنوان گامی به سوی تحقق تمدن نوین اسلامی پرداختند. به نقل از این خبرگزاری از دکتر صالحی، قرار است در آینده ای نزدیک، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه ایران خلاق ، با هدف هماهنگی میان تمامی ابعاد این صنعت و در نتیجه شکلگیری کامل اکوسیستم صنایع خلاق فرهنگی برگزار گردد.
به نقل از این خبرگزاری از خانم دکتر سامه ابتهاج، پژوهشگر و مشاور صنایع خلاق و فرهنگی، عدم دستهبندی مشخص در حوزه صنایع خلاق و ناشناخته بودن این حوزه در گفتمان رسمی کشور، از مشکلات حوزه صنایع خلاق فرهنگی می باشد. ایشان در اهمیت حوزه صنایع خلاق فرهنگی، این صنایع را به عنوان پدیدهای نوظهور برای تولید ثروت و افزایش سهم اقتصادی در رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشورها بیان کردند. همچنین نسبت به مزیت های این حوزه؛ ازجمله به اشتغالزایی بالا و ارزان، عدم نیاز به سرمایه گذاری های بالا، امکان توسعه در شهر و روستا، سبز بودن و عدم آلایندگی محیطی و در کنار آن ارزش زیباییشناسی، بهرهبرداری از مالکیت فکری و حفظ میراث فرهنگی و طبیعی را اشاره نمودند. ایشان در پایان سخنان خود ضمن اشاره به سیر تعاریف و دستهبندی ها و طبقهبندی های مهم این صنایع در جهان گفتند: صنایع خلاق و فرهنگی یک حوزه تولیدی وسیع شامل کالاها و خدمات است که از ایده یابی تا تجاری سازی، برندینگ و مرچندایز (بازارپردازی) باید در اکوسیستم اتفاق بیفتد و اولین گام برای رسیدن به ایران خلاق تدوین و اجرای مدل بومی و کاربردی بر اساس آمایش سرزمین است.
همچنین دکتر مهدی حمزه پور در این نشست به نقش پررنگ فناوری نرم در این صنایع اشاره کردند و سیاست زدگی را در تبیین و ترویج برخی مفاهیم؛ به عنوان مثال مفهوم واژه حکمرانی از مشکلات عمده کشور برشمردند که در حوزه فناوری نرم و صنایع خلاق فرهنگی نیز باید مراقب این آسیب بود که در این زمینه خلأ محتوایی به طور ملموس احساس می شود و دانشگاه ها بهطور رسمی در تولید محتوای این مفاهیم ورود نکرده اند. در نتیجه نیاز به ترویج حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی نیز داریم؛ به دلیل اینکه مدارس و دانشگاهها با این مفهوم آشنا نیستند و نیاز است سفیرانی داشته باشیم تا این مفهوم را ترویج کنند و همچنین برگزاری رویداد، جریان سازی و شبکهسازی نیز باید انجام شود. ایشان علاوه بر پرداختن به مراحل ترویج صنایع خلاق، از وضعیت سیاست گذاری در موضوع فناوری نرم و صنایع خلاق فرهنگی و سهم صنایع خلاق در برنامه هفتم توسعه انتقاد کردند. همچنین به عدم توانایی سازمان های دولتی در رشد صنایع خلاق به علت ایستا بودن این سازمان ها اشاره نمودند و اندیشکده ها را برای این منظور مناسب تر دانستند. ایشان معتقدند که مفهوم فناوری نرم و صنایع خلاق فرهنگی نیازمند بحث و تبادل نظر است و جاگیری دقیق و درست همه صنایع نسبت به نرم یا سخت بودن و کاربرد آن در بحث صنایع خلاق فرهنگی تاکنون انجام نشده است و نیاز به بررسی دارد. همچنین در نهایت به اهمیت ایجاد کارگروه دانشی به منظور تبیین دقیق مفاهیم با حضور افرادی بدون تعارض منافع، اشاره نمودند.
به جهت مطالعه کامل خبر و مشاهده نظر دیگر صاحب نظران حاضر در جلسه، به لینک زیر مراجعه نمایید:
دیدگاهتان را بنویسید